Koncert violinistkinje Emine Višnjić u ponedjeljak u Bijelom Polju

Solistički koncert violinistkinje Emine Višnjić, maturantkinje Umjetničke škole za muziku i balet ,,Vasa Pavić”, biće održan 30. januara u sali Centra za kulturu, od 19 sati.

U okviru svog debitantskog solističkog nastupa na velikoj sceni Centra za kulturu, violinistkinja će izvesti djela Ludviga van Betovena (Sonata za violinu i klavir br. 4 u a-molu, op. 23), Roberta Šumana (Sonata za violinu i klavir br. 1 u a-molu, op. 105) i Petra Iljiča Čajkovskog (Meditacija - Sjećanje na drago mjesto op. 42). 

Emina Višnjić rođena je 2004. godine u gradu Bodo u Norveškoj. Sa šest godina upisala je nižu muzičku školu u Bijelom Polju, a sa sedam je počela da svira violinu u klasi Ande Buši. Umjetničku školu za muziku i balet ,,Vasa Pavić” upisala je 2019. godine, u klasi profesora Marka Simovića i trenutno je na maturi. Tokom školovanja učestvovala je u raznim projektima poput “Muzički Krug” (2019) i “Vivum” (2021-2022). Dvije godine za redom pohađa Ljetnji kamp za kamernu muziku na Ivanovim koritima, svirajući u raznim kamernim ansamblima i usavršavajući se kod mnogih profesora među kojima su: Sreten Krstić, Marko Simović, Nataša Popović, Petar Obradović, Ana Zvicer. Takođe je učestvovala na ,,Festivalu gudača” u Perastu, usavršavajući violinističku tehniku kod profesora Maje Jokanović i Vujadina Krivokapića, a dobitnica je i brojnih nagrada i priznanja.  

Foto: privatna arhiva

Tekst objavila: Eldina Bećirović