I ove subote na gradskoj pijaci kvalitetni domaći proizvodi, cijene pristupačne

Standardno dobra ponuda i ove subote na gradskoj pijaci privukla je sugrađane, ali, lokalni prodavci ističu da je uprkos kvalitetnoj ponudi kupaca sve manje.

Cijene se, kako navode, nijesu u značajnijoj mjeri mijenjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Na štandovima se moglo naći kvalitetno voće, povrće, mliječni proizvodi, razne vrste brašna, čajeva, sezonske salate...

Kilogram paradajza ove subote koštao je dva eura, bijelog luka 7 eura, dok je za kilogram crnog luka potrebno izdvojiti 1 euro. Kilogram bijelog kupusa košta 0,30centi, dok je za kilogram tikve ili šargarepe potrebno izdvojiti po jedan euro.

Bogata je bila i ponuda domaćeg voća, pa je za kilogram klementine i narandže potrebno izdvojiti po 1 euro, limun po kilogramu se prodaje od 1 do 1,20 eura, kilogram kivija košta 1,50 euro, dok je za kilogram jabuka potrebno izdvojiti od 0,70 centi do 1 euro, u zavisnosti od vrste.

Za kilogram pšeničnog, ražanog i ječmenog brašna potrebno je izdvojiti po 1,50 do 2 eura, heljdovno je 3,50 eura, kukuruzno žuto ili bijelo košta 2,50 eura.

I danas su sugrađani trgovali i mliječne proizvode, mladi sir po kilogramu košta 5 eura, a stariji je 7 eura. Za kilogram kajmaka treba izdvojiti od 12 do 13 eura.

I ove, kao i prethodnih sedmica, sugrađani su mogli da kupe rasol i vodnicu, pripremljene po tradicionalnoj recepturu. Za 2 litra rasola ili vodnice treba izdvojiti po dva eura. Tegla od kilogram zimnice košta 3 eura, a od 3 kilograma 10 eura.

Bogata je i ponuda suvog voća na pijaci, pa se kilogram suve šljive sa košticom po kilogramu prodaje 5 eura, bez koštice košta 6 eura, a suve smokve su po kilogramu 6 eura.

Za 250 grama raznih vrsta čajeva potrebno je izdvojiti po 2 eura, pola kilograma lješnika je 3 eura, 700 grama kukuruza kokičara košta 1,50 euro.

Pletene čarape koštaju 6 eura za odrasle, za djecu 4 eura, dok su prsluci 15 eura.

Autorka i foto: Eldina Bećirović