Sjutra nastavak sedme sjednice lokalnog parlamenta

Lokalni parlament nastaviće sjutra sedmu sjednicu Skupštine Opštine, a na dnevnom redu  je 21 tačka .

Odbornicima je ostalo da se izjasne o predlozima odluka zaradama lokalnih službenika i namještenika, zaradama lokalnih funkcionera, predlogu Odluke o ostavljanju van snage Odluke o kriterijumima i načinu određivanja dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, zatim izvještaju o realizaciji Programa rada Skupštine Opštine za 2022. godinu, radu predsjednika Opštine i ostvarivanju funkcija lokalne samouprave za 2022. godinu, izvještaju o radu i finansijskom  izvještaju  za prošlu godinu javnih ustanova Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović-Strunjo”,“Ratkovićeve večeri poezije”, Muzej Bijelo Polje, “Centar za sport i rekreaciju” i  Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”. Takođe, na dnevnom redu sjednice biće i Program rada Turističke organizacije Bijelo Polje sa finansijskim planom za 2023. godinu, izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2022. godine DOO “Komunalno-Lim” i DOO “Parking – servis”, a biće i razmatrane informacije o stanju primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, kao i bezbjednosti  na teritoriji  naše opštine. Na dnevnom redu naći će se predlozi Odluka iz imovinsko pravne oblasti, izbor, imenovanja i razrješenja.

Sa dnevnog reda sedme sjednice Skupštine prethodno je povučena tačka – Izvještaj o radu i finansijski izvještaj vršioca komunalne djelatnosti DOO “Vodovod Bistrica” Bijelo Polje za 2022. godinu, a dopunjen je dvijema novim tačkama: Predlog Odluke za finansiranje gerontodomaćica za 2023. godinu i Izvještaj o realizaciji aktivnosti lokalnog plana o zaštititi biodiverziteta za period 2018- 2022.godina.

Podsjećamo, odbornici su u ponedjeljak usvojili Predlog odluke o izmjeni Odluke o budžetu Opštine Bijelo Polje za 2023. godinu - tzv. tehnički rebalans, a razlog za predloganje te odluke, kako je  obrazložila  sekretarka Sekretarijata za finansije Alida Nuhodžić, jeste izmjena Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave.

Autorka:Tanja Dangubić

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE