Održano “Zatonsko kulturno ljeto”- autorima kratkih priča uručene nagrade, publika uživala u bogatom i raznovrsnom programu

Na  četvrtom  Festivalu kratke književne forme, koji  je ove godine održan  u okviru “Zatonskog kulturnog ljeta 2023”, prvo mjesto u ketegoriji poezije ravnopravno su podijelili  pisci  Braho Adrović iz Berana, Sreten Vujović sa Cetinja  i Jasmina Hanjalić iz Sarajeva. U kategoriji  kratkih priča  takođe su prvo mjesto ravnopravno  podijelile priče Faradina Šehovića iz Prištine, Sava Markoča iz Bara, i Ada Softić iz Berana, saopštio  je za Radio Bijelo Polje, književnik i moderator večeri Gordan Čampar. 

“Ove godine smo proglasili lice Festivala, a to je Nada Matović pjesnikinja iz Berana, a imali smo i čast da je ove godine među nagrađenima u kategoriji aforizama,  jedan od najnagrađenijih crnogorskih umjetnika  Darko Drljević, dobio prvo mjesto u kategoriji aforizama”, istakao je Čampar.

On je podsjetio da je na konkurs Festivala pristiglo 711 radova, a da je žiri u sastavu prof. dr Draško Došljak,  prof. dr Miško Jovanović, prof. dr Almir Bašović i prof. dr Suad Đžogović, imao težak zadatak da odabere najbolje priče.  

Na “Zatonskom kulturnom ljetu, koje je sinoć  održano na platou ispred OŠ “Braća Ribar”, u prisustvu  brojnih gostiju,  predstavnika  kulturnog i javnog života iz naše opštine, ali i iz drugih crnogorskih gradova, bilo je upriličeno  autorsko veče crnogrskog pisca Miraša Martinovića, prvak CNP-a, glumac Slobodan  Marunović govorio je stihove Njegoševe pjesme ”Noć  skuplja vijeka”, nastupio  je komičar Branko Babović,alijas Đuro Palica,  a održan je i koncert  sevdalinki u izvođenju Reufa Fekovića.  

Organizatori “Zatonskog kulturnog ljeta” su NVO “21.maj- Zaton i NVO “Odgovor”-Podgorica.

Redakcija RBP

Foto:Vladimir Jelić