“Ništa o nama bez nas! - Mijenjamo sve”, novi projekat Udruženja oboljelih od multiple skleroze (video)

“Ništa o nama bez nas!- Mijenjamo sve”, novi je projekat koji je Udruženje oboljelih od multiple skleroze otpočelo krajem juna, a trajaće godinu dana.

Ciljevi projekta su uključivanje lica sa invaliditetom u proces monitoringa sprovođenja Lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti za opštinu Bijelo Polje, osnaživanje i edukacija osoba sa invaliditetom o ljudskim pravima, kao i podizanje svijesti javnosti o multiploj sklerozi i licima sa invaliditetom, kazala je predsjednica Udruženja, Lidija Guberinić.

Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, ona je naglasila da je projekat "Ništa o nama bez nas! - Mijenjamo Sve" podržan kroz program „Podržani=Osnaženi“ (FSTP-For Support To emPowerment) koji realizuje Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave. Direktna ciljna grupa su članovi Udruženja i lica sa invaliditetom sa teritorije Bijelog Polja.

“Organizovaćemo tokom jula tribinu povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze u hotelu arhitektonski pristupačnom svim licima sa invaliditetom. Od avgusta krećemo sa organizacijom druženja članova našeg Udruženja i ostalih LSI, jednom mjesečno tokom 10 mjeseci, u prostorijama Udruženja, radi razmjene iskustava i valorizacije preostalih sposobnosti s ciljem jačanja identiteta mladih, oboljelih osoba, i razbijanja stigme. Sprovešćemo  i istraživanja, kreiranje i distribuciju analize - Monitoring sprovođenja Lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti i indikatora njegove realizacije”, saopštila je,između ostalog Guberinić.

Repriza emisije  “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević