Održana obuka/resertifikacija iz prve pomoći u oblasti zaštite na radu

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, održana je obuka/resertifikacija iz prve za oblast – zaštita na radu za zaposlene u D.O.O. "Komunalne usluge Gradac" Mojkovac i Telekom Crne Gore.

"Crveni krst Bijelo Polje, za predstavnike privrednih društava, mnoge organizacije, zainteresovane građane, organizuje obuke pružanja prve pomoći. Na našim obukama možete naučiti kako da odreagujete u slučaju gušenja hranom, tokom epi-napada, kako se pomoć pruža u slučaju opekotina, raznih oblika krvarenja, tokom moždanog i srčanogudara, kod gubitka svijesti, kako da pomognete djeci u kriznim situacijama i još mnogo toga", kazao je predavač Nikola Simović.

Simović dodaje da znanje prve pomoći često može spasiti mnoge živote, te je veoma bitno da obuku prođe što više zaposlenih ali  isvih zainteresovanih sugrađana.

Iz Crvenog krsta su kazali da se obuka, resertifikacija u pružanju prve pomoći odvija po jedinstvenom programu, usklađenom sa evropskim doktrinarnim standardima u oblasti prve pomoći, kao i programima i planovima za realistički prikaz povreda i oboljenja, te da predavači redovno prolaze dodatne obuke, kako bi usavršili svoja znanja.

 

Saopštenje: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje