Pomoć ljekara zatražilo više od 80 osoba

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražila je 81 osoba, dok je dežurna ekipa trinaest puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez elektrićne energije od 8:00 do 11:00 sati biti Gornja Pruška (dio naselja između vrtića i pruge od 10:00 do 14:00 sati Godijevo – Pepeljci, dok će od 9:00 do 16:00 sati bez struje ostati Mahala, Krstače, Pavino Polje, Bijeli Potok, Grubješići, Kičava, Biokovac, Grab, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka, Bliškovo, Stožer, Lješnica, Čokrlije i Medanovići,  saopšteno je iz CEDIS-a. Oni su istakli da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

 Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda se redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, obavještavaju iz Vodovoda Bistrica.

 Služba zaštite i spašavanja u protekla 24 sata bila je angažovana na gašenju šumskog požara u mjestu Crhalj. Kako navode iz te Službe, četiri vatrogasca sa jednim specijalnim vozilom uspjeli su da lokalizuju vatru.

 Lokalni i brzi međunarodni vozovi jutros su saobraćali po utvrđrnom redu vožnje,  saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da se redovan željeznički saobraćaj očekuje u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 Na jugu Crne Gore danas će biti pretežno sunčano,  na sjeveru će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz uslove za ponegdje moguću kratkotrajnu kišu.Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivog smjera.Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 22 stepena.