Grbović: Do kraja aprila ili početkom maja imaćemo privremeni azil za pse lutalice (video)

Bijelo Polje će do kraja aprila ili početkom maja dobiti privremeno prihvatilište za pse lutalice, kazao je Muradif Grbović, direktor Komunalnog preduzeća “Lim”. Gostujući u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje, Grbović je istakao da će nezbrinuti psi imati mnogo humaniji tretman i neće biti više na ulicama.

“Na taj način ne samo da pružamo jednu sigurnost našim građanima nego će psi imati humaniji tretman. Oni će biti pregledani, vakcinisani, nahranjeni, neće biti gladni i žedni, tako da će to biti daleko bolje za njih i, naravno za nas, nego što je  situacija danas. To ćemo finansirati u saradnji sa lokalnom samoupravom a, budući da imamo postojeći objekat koji ima struju i vodu i druge prateće sadržaje, uz malo intervencija možemo da dobijemo jedan kvalitetan azil za zbrinjavanje pasa lutalica”,  naglasio je direktor Komunalnog preduzeća ”Lim”.

On podsjeća da nezbrinuti psi koji u čoporima lutaju ulicama, a kojih je na području grada trenutno par stotina, predstavljaju ozbiljan problem za našu opštinu.

“Sjever Crne Gore ima veliki problem jer je azil u Beranama  malih kapaciteta i ne može da opsluži  više opština  pa samim tim ne može ni našu, te duži vremenski period ne možemo da vršimo odvoz pasa lutalica u taj azil. Na inicijativu predsjednika  Opštine prije par mjeseci  smo napravili plan da moramo da izađemo iz ovakve situacije, jer je pitanje dana kada će psi napraviti mnogo veću štetu,  iako je i do sada šteta značajna kada su u pitanju i naši građani, njihova bezbjednosti i sigurnost, ali i napad na domaće životinje. Opština je prije nekoliko godina uzela jednu parcelu u Ramčini za izgradnju azila za pse, ali smo naišli na nerazumijevanje mještana, pa ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom i državom iznaći neko dugoročno odnosno trajno rješenje za ovaj problem.   Do tada imamo par lokacija, a najozbiljnija lokacija jeste farma “Franca” u Dobrinju. U blizini nema kuća, tako da se nadam da ćemo već krajem aprila ili početkom maja  imati jedne humane i kvalitetne uslove da zbrinemo pse lutalice”, saopštio je Grbović.

Repriza emisije “Aktuelno” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto, video i audio: Sanida Kajević

Tonska realizacija: Milan Knežević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE