Zahvaljujući mnogim donacijama, škola u Bistrici potpuno rekonstruisana (video)

Vlada Japana  donirala je osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u  Bistrici,  oko 70 hiljada eura a novac je utrošen za  renovinarnje školske zgrade, kazao je direktor te vaspitno obrazovner ustanove, Ćemal Zoronjić.

Gostujući u Otvorenom studiju Radija Bijelo Polje on je istakao da je zamijenjena stolarija, rekonstruisana fasada i  trotoari, izgrađene pristupne rampe za lica sa invaliditetom a u planu je zamjena krova i oluka.

“Japanskoj ambasadi za pomoć prvi put smo se obratili  još 2010. godine, ali, sobzirom na to da nijesmo imali kvalitetan projekat, a škola  nije imala ni  urađeno centralni grijanje,  odbijeni  smo. Kasnije, zahvaljujući donaciji organizaciji “TIKA” iz Turske, izgradili smo grijanje u školi, ponovo  aplicirali i 2016.godine, u martu potpisali smo protokol o saradnji. Projekat je predviđao zamjenu kompletne stolarije, a taj posao smo odradili  tokom januara i februara, za manje od 50 hiljada eura, a preostala sredstva smo uz saglasnost naših donator, iskoristili za izradu fasade, trotoara, i pristupnih  rampi za osobe sa invaliditetom, tako da smo novu školsku godinu dočekali u novom sjaju”, izjavio je Zoronjić, dodajući da je preostalo još novca od te donacije, koji će takođe biti iskorišćen namjenski.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Darko Braič

Tonska realizacija: Zoran Rakočević