UIP: Za 10 dana više od 21 hiljada rješenja o samoizolaciji

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je od 27. decembra do 8. januara napisana 21.282 rješenja o smještaju u samoizolaciju. To je kako navode, u prosjeku dnevno po 2,5 hiljade rješenja o samoizolaciji. Ona dodaje da u danima praznika nije bilo velikog broja kršenja epidemioloških mjera.

Pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević je gostujući u Jutarnjem programu kazala da u jedom danu nije moguće otkucati toliki broj rješenja i unijeti ih u sistem pa je, kako je dodala, između tri do četiri dana bilo potrebno od dobijanja pozitivnog testa na kovid-19 do procesuirati rješenja.

"Otežavajuća okolnost inspektorima bila je što prilikom davanja kontakta izostane imejl adresa koja je u ovom trenutku najrelevantnija, jer slanje poštom može potrajati nekoliko dana", kazala je Vujošević i apelovala na građane da daju potpune podatke.

Iz Uparve mole građane za strpljenje.

Ako se, kao je kazala Vujošević, rješenje ne dobije nakon 4 dana treba kontaktirati Sanitarnu inspekciju.

"Poslodavcu je dovoljno da prikažu pozitivan test, ako to nije dovoljno rješenje će stići do isteka samoizolacije", kazala je Vujošević.

Ona ističe da u danima praznika nije bilo velikog broja kršenja epidemioloških mjera.

"Bilo je 5 krivičnih prijava koje su se odnosile na nepoštovaneje mjera od koji su tri bile na Žabljaku dvije u Pljevljima. Jedan prekršajni postupak je pokrenut zbog nenošenja maski. Ukupno je bilo oko 20 nepravilnosti, redovno su obilaženi objekti, fokus je je bio na objekte koji su organizovali doček Nove godine i zimske turističke centre Kolašin i Žabljak", kazala je Vujošević.

Izvor:rtcg