U okviru obilježavanja Dana knjige i autorskih prava, vise dešavanja 23. Aprila u Bijelom Polju

U okviru obilježavanja Dana knjige i autorskih prava, JU Ratkovićeve večeri poezije, u saradnji sa NVU Klub kulture, Omladinskim klubom „Jelisej“, Regionalnom kancelarijom za mlade RYCO i Srednjom stručnom školom, organizovaće niz dešavanja u Bijelom Polju.

U 10.00 časova u bibčioteci Srednje stručne škole, biće organizovano čitanje autorskih radova učenika srednjih škola u Bijelom Polju.

U 12.00 časova, omladinci Omladinskog kluba „Jelisej“ razgovaraće sa slučajnim prolaznicina na gradskom trgu u Bijelom Polju o važnosti knjiga i čitanju u današnjem društvu, gdje će svakom ko bude razgovarao sa njima pokloniti po jednu knjigu iz izdavačke produkcije JU Ratkovićeve večeri poezije.

Za 18.00 časova u Kući Rista Ratkovića biće održana promocija knjige „Opomene“ Bogića Rakočevića, koja je nedavno izašla u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije. O knjizi će, osim autora, govoriti Božidar Proročić i Edin Smailović, dok će program voditi predsjednik Omladinskog kluba „Jelisej“ Vojin Nedović, a stihove iz knjige čitati Nikolina Barać, takođe članica „Jeliseja“.

Svi prisutni na promociji dobiće po jednu knjigu.

Izvor: JU Ratkoviceve veceri poezije