CG pokazala da je dorasla učlanjenju u EU

Crna Gora je u procesu pregovora s Evropskom unijom (EU) pokazala da je dorasla istorijskom zadatku učlanjenja u EU i, uz stabilnu podršku građana članstvu, uspostavila sistem koji u svim oblastima daje rezultate, poručio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević.

Drljević je, govoreći na konferenciji povodom obilježavanja sedme godišnjice pregovora o pristupanju EU, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje, poručio da o uspjehu od početka pregovora najbolje svjedoče jasne i nedvosmislene činjenice i 32 otvorena poglavlja, od kojih su tri privremeno zatvorena.

„Ono što nas, sedam godina od početka jednog od najkompleksnijih procesa u istoriji naše države raduje, je činjenica da je evropska ideja živa, ali i podaci da više od 65% građana vjeruje u ovaj projekat, od kojih više od 70% čine mladi ljudi koji Crnu Goru vide kao buduću članicu EU. Upravo stabilna podrška građana Crne Gore daje legitimitet svim našim aktivnostima na približavanju EU i ohrabruje nas da nastavimo sa aktivnostima“, rekao je on.

Glavni pregovarač je istakao da će fokus Vlade u narednom periodu biti usmjeren na dodatno jačanje crnogorskih institucija i proizvodnju konkretnih rezultata, navodeći da cijelo društvo treba da bude posvećeno realizaciji planova i aktivnosti.

Izvor: RTCG