DF neće na izbore, Vučić ne bi u to da se miješa

DF neće na izbore, Vučić ne bi u to da se miješa

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) najavili su bojkot parlamentarnih izbora narodne godine ukoliko se održe po važećem izbornom zakonodavstvu i bez opozicione kontrole izbornog procesa, ali za tu ideju nijesu dobili direktnu podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti“, čelnici DF-a su to poručili na sastanku predstavnika Srba iz regiona sa Vučićem, održanom u petak u Kraljevu, a predsjednik Srbije navodno je kazao da ne može da se miješa u unutrašnja pitanja druge države.

Član predsjedništva DF-a Milan Knežević na sastanku je rekao da bi izlazak u postojećim uslovima bio samoubistvo za opoziciju.

Knežević je podsjetio da su se poslanici opozicije, među kojima je najviše političkih predstavnika Srba, potpisom obavezali da neće izaći na izbore ukoliko ne bude formirana vlada koja će kontrolisati izborni proces, aludirajući na Sporazum o budućnosti koji su poslanici opozicije potpisali sa predstavnicima građanskog pokreta “Odupri se“.  

Sporazumom o budućnosti predviđeno je da opozicija ne izlazi na lokalne, parlamentarne ili predsjedničke izbore, dok Vlada građanskog jedinstva ne obezbijedi uslove za održavanje fer i poštenih izbora.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti“, Knežević je time odgovorio na najave pojedinih učesnika sastanka da je cilj političkih predstavnika Srba ulazak u vlast nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

 

Izvor:MINA