Sinđelić uhapšen, određen mu ekstradicioni pritvor

Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju terorizam u pokušaju, sinoć je određen ekstradicioni pritvor, saopštila je za Portal RTCG portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Uhapšen na osnovu međunarodne potjernice Interpol Zagreb.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Sektora kriminlaističke policije, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb, lišili slobode Sašu Sinđelića (38) iz Republike Srbije.  

"Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnog djela ubistvo i krivičnog djela teška krađa počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske," navodi se u saopštenju UP.

Podsjetimo glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ranije je saopštio da svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016.

Saša Sinđelić zatražio politički azil u Crnoj Gori.

Katnić je na pitanje o ilegalnom dolasku u Crnu Goru Sinđelića, kazao je da je on u našoj zemlji, te da je izjavio da je progonjen zbog čega je zatražio politički azil.

Katnić je tada kazao da su Sinđeliću, više od petnaest dana stizale stalne, konkretne prijetnje da će biti ubijen.

Izvor: RTCG