Okrugli sto o „Potencijali kulturne baštine"

Okrugli sto pod nazivom „Potencijali kulturne baštine za kreiranje kulturnih ruta Crne Gore“ biće održan u srijedu 11. decembra od 13 do 15 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Skup organizuje nevladina organizacija EXPEDITIO u okviru projekta "PUTEVIMA BAŠTINE - potencijali kulturne baštine za kreiranje kulturnih ruta Crne Gore" koji je podržan od strane Ministarstva kulture u okviru javnog konkursa za dodjelu finansijskih sredstava za projekte/programe nevladinih organizacija "Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene". “Projekat PUTEVIMA BAŠTINE ima za cilj unaprjeđenje prezentacije nepokretne kulturne baštine i poboljšanje turističke ponude u Crnoj Gori kroz afirmaciju kulturne baštine kao potencijala za kreiranje nacionalnih kulturnih ruta ali i za priključenje regionalnim i Evropskim kulturnim rutama. Na okruglom stolu će EXPEDITIO predstaviti rezultate projekta PUTEVIMA BAŠTINE uključujući i prepoznate potencijale kulturne baštine za kreiranje kulturnih ruta kao i publikacije koje su štampane u okviru edicije Kulturne rute Crne Gore. Nakon toga će predstavnici relevantnih institucija i organizacija iz Crne Gore i regiona predstaviti dosadašnje prakse, inicijative i aktivnosti vezane za kulturne rute na različitim nivoima.

Na okruglom stolu će učestvovati predstavnici/e Ministarstva kulture Crne Gore, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Centra za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI). Nakon navedenih prezentacija planirana je diskusija o potencijalima kulturne baštine za kreiranje nacionalnih kulturnih ruta u Crnoj Gori kao i o slijedećim koracima na ovom polju” – saopšteno je iz NVO “Expeditio”.

 

Izvor i foto: cglocalinfo.me