Simović predsjednik Opštine Nikšić

Funkcioner Demokratske partije socijalista Milutin Simović novi je predsjednik Opštine Nikšić. Za Simovića su glasala 23 odbornika lokalnog parlamenta.

Simović je položio zakletvu i poručio da pripada generaciji Nikšićana koji nikada nijesu zaboravili svoj rodni grad. "Nikšić je bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore", naveo je Simović. 

Kazao je da su Crnoj Gori potrebni dalji iskoraci na putu ka EU.

“Vidjeli smo u ova dva i po mjeseca kuda vodi alternativni put. Put koji nije donio dobro ni za današnje generacije, ni za potomke. Nišić vječno treba da ostane ime crnogorskog samopouzdanja i garancija moderne i prosperitetne Crne Gore, a to zavisi od svih nas koji se bavimo javnim poslom”, kazao je Simović.

Naveo je i kako smo na prethodnom izborima vidjeli da razjedinjen nastup proevropskih politika dovodi do, kako dodaje Simović, rezultata koji ugrožavaju opstanak Crne Gore.

“To nam mora biti nauk da konsolidujemo i objedinimo sve proevropke snage”, poručio je Simović i dodao da je Nikšić prva prilika za takav nastup.

Simović je kazao i da će mu briga o sugrađanima biti glavni prioritet.

 

“Svi građani su jednaki i zaslužju jednaku brigu”, naveo je Simović i poručio da će pokrenuti širok dijalog u društvu.

“Bićemo otvoreni da saslušamo i kritike kako bi radili na sopstvenom poboljšanju”, ističe novi predsjednik Opštine Nikšić.

“Budimo jedinstveni i solidarni u ovom izazvonom vremenu posebno je važno da se držimo zajedno i ne dijelimo u kolene i redove. Da jedni drugima pružimo ruku pomirenja”, naveo je Simović.

Posebna pažnja biće, kako kaže, biće pružena mladim. Radiće se, ističe Simović i na očivanju svakog radnog mjesa i otvaranju novih.

“Poručujem da neće biti privilegovanih u ostvarivanju zajedničkih ciljeva”, zaključio je Simović.

Izvor:rtcg