Produženi raspust povećao posjetu, škole skijanja prošlo 400 djece

Direktor ski-centra Kolašin Bojan Medenica saopštio je da su od početka sezone prodali 7.000 ski-pasova i dodao da je odgađanje početka školske godine pozitivno uticalo na posjetu tom skijalištu.

“Mogu reći da je odluka Vlade da produži raspust umnogome doprinijela tome da se poveća posjećenost ski-centru Kolašin 1600. Mi smo od otvaranja skijaške sezone 21. januara do danas prodali oko 7.000 ski-pasova”, kazao je Medenica u Jutarnjem programu TVCG.

On kaže da je ovih dana mnogo djece na skijalištu.

“Sigurno su i ta djeca i njihovi roditelji presrećni što se taj raspust produžio. Prethodnih dana je prve koraka skijanja u našem ski-centru naučilo oko 400 djece, kroz razne škole i to je podatak koji je u korist i same Crne Gore, to su naši budući korisnici”, saopštio je Medenica.

Medenica je saopštio da je najveći broj gostiju iz Crne Gore, a slijede posjetioci iz regiona.

Ako se aktuelni trendovi posjećenosti ski-centru nastave, Medenica očekuje da ovogodišnja sezona može biti na nivou one iz 2022.

Medenica je poručio da su staze u Kolašinu u fantastičnom stanju.

“Skijaši su zadovoljni dobili smo brojne pohvale, a što je najvažnije staze su bezbjedne”, poručio je Medenica.

Govoreći i saobraćajnim gužvama, on je saopštio da u skijalištu Kolašin 1600 nije bilo takvih problema.

“Siguran sam da Skijališta Crne Gore i ski-centar Kolašin nijesu krivi za te gužve”, ističe Medenica i apeluje na skijaše da iz Kolašina koriste autobuse.

Izvor: Rtcg