Kad se udruže Levi’s i Google: Dobijete pametnu teksas jaknu

Pomoću malog umetka u lijevom rukavu jakne možete odgovarati na pozive, kontrolisati muziku koju slušate...

Teksas jakna koja može da se javlja na pozive, da pravi selfije ili da vam kaže kuda da krenete ako ste se izgubili u gradu - zvuči kao stvar iz SF filma, ali je zapravo dostupna i to po cijeni koja nije nedostižna.

Budućnost je već stigla. Naime, Levi’s je ponovno udružio snage s Googleom i njegovom platformom Jacquard i predstavio novu verziju svoje pametne teksas jakne koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje mode i tehnologije. Riječ je o poboljšanoj verziji "pametne jakne" koju je ovaj dvojac predstavio 2017. godine, koja vam omogućava korištenje mobilnog telefona, a da ga ne morate vaditi iz džepa.

Pomoću malog umetka u lijevom rukavu jakne možete odgovarati na pozive, kontrolisati muziku koju slušate ili dobiti uputstva tome gdje se nalazite, kuda treba da idete i koliko će vam vremena za to trebati. Jakna vam može poslužiti i kao upravljač za kameru dok snimate selfi, a ako vam se dešava da gubite mobilni, dobićete obavještenje gdje ste ga ostavili. Sve je to moguće zahvaljujući elektronskoj pločici Jacquard Tag, koja se ubaci u lijevi rukav jakne i spojimo sa telefonom. Pločica je osjetljiva na dodir, a naredbe prima i glasom, prenosi jurnal.hr.

Ono najvažnije – toliko je mala da je jedva vidljiva pa ne kvari dizajn jakne koja zadržava svoj prepoznatljivi izgled. Jaknu možete bez problema oprati, samo izvadite Jacquard Tag i spremna je za pranje. Google planira da dodaje i nove mogućnosti pa će jakna biti još ‘pametnija’.

Klasična Levi’sova teksas jakna s ovim pametnim dodatkom koštaće vas 198 dolara

Izvor: Vijesti.me