Sada je pravo vrijeme da očistite organizam od toksina - probajte ovaj moćni napitak

Napitak koji će vam podići imunitet. Kako bi održali svoje tijelo zdravim i obezbjedili mu dovoljno energije za pravilo funkcionisanje svakog dana, potrebno je izbacivati toksine i štetne materije koje se talože.

Najbolji način da ovo učinite jeste unošenjem odgovarajućih namirnica koje na prirodan način rješavaju ovaj problem. Ako želite da svoj organizam očistite na pravi način i izbacite sve toksine, a da pritom obezbjedite sebi dodatnu količinu energije – ovaj napitak je sve što vam je potrebno!

Sastojci:

100 grama badema

2 kašike mljevenog lana

2 kašike fruktoze ili meda

2 kašike mljevenog susama

1 kašiku višanja ili drugog nasjeckanog voća po želji

pola kašičice mljevenog korijandera

pola banane

1 jabuka

Naravno, možete praviti različite kombinacije ovog napitka kako biste ga učinili više “po svom ukusu”. Umjesto badema možete staviti i lješnike, orahe ili koštice kajsije.

Ako želite da od ovoh moćnog napitka napravite kompletan obrok – dovoljno je da ubacite još svježeg voća – na primjer banana ili jagoda, a kako biste od njega napravili osvježavajući ljetnji napitak – dovoljno je da ga rashladite ili dodate nekoliko kocki leda.

Priprema:

Potrebno je da ostavite bademe u posudi sa vodom preko noći, kako bi omekšali. Nakon toga, ubacite ih u bledner, dodajte oko 2 dl vode i pustite da blender uradi svoje. Posle samo jednog minuta dobićete mlijeko od badema koje možete i procjediti, ukoliko vam se ne dopada tekstura ove tečnosti, ali je bolje ostaviti tako – jer se upravo tako obezbjeđuju svi hranljivi sastojci badema.

U bademovo mlijeko dodajte 2 kašike mljevenog lana, 2 kašike meda (ili fruktoze), 2 kašike mljevenog susama i kašiku višanja ili nekog drugog voća koje volite, pola kašičice mljevenog korijandera, pola banane i jednu jabuku.

Blenderom od ove smjese napravite homogeni napitak koji vraća energiju i čisti organizam na najbolji mogući način.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić