Boje pomažu u ostvarenju ciljeva - Zelena za zdravlje, a ova boja za karijeru

Kao što nam muzika pomaže da popravimo raspoloženje, takav efekat na nas imaju i boje jer direktno utiču na naša čula, tvrdi američki stručnjak za boje Kejt Smit, koja je sa timom psihologa razvila neobičnu teoriju.

Prema njoj, boja je snažan alat koji nam pomaže u svakodnevnom životu, jer je brzo prepoznajemo i reagujemo na nju brže nego na riječi, a posebno je značajna paleta koju čine bijela, crvena, zelena, žuta, narandžasta i plava. Ove boje, kako kaže, mogu da vam pomognu da ostvarite ili korigujete ciljeve i želje.

Bijela za nov i osvježavajući početak

Ništa ne otvara nove mogućnosti kao što to čini bijela boja. Osvježite svoj garderober, a nije naodmet i da kancelariju ispunite "bijelinom", savjetuje Kejt Smit.

Crvena nije samo boja praznika

Nošenje crvene boje učiniće vas produktivnijim, imaćete više snage i elana za sve, od ljubavi do posla - objašnjava Smitova. Crvenu koristite za pisanje liste obaveza i zadataka.

Zelena za zdravlje i formu

Ako nosite češće zeleno, primjetićete da vam fizičke aktivnosti ne padaju teško. Ova boja, inače, budi želju za voćem i povrćem i uopšte zdravijom hranom - otkriva Smitova.

 Od žute i narandžaste se više troši

Boje poput crvene, žute i narandžaste privlače našu pažnju više nego druge i podstiču nas na trošenje - upozorava ona.

Plava za karijeru

Profesionalni uspjeh povezan je s ovom bojom. Obavezno je nosite ako idete na razgovor za posao . Plavu uzmite za pisanje finansijskih dokumenata, savjetuje Kejt Smit.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković