Cijena 2.470 dolara: Luj Viton prodaje čizme koje oponašaju žensku nogu

Modni brend Luj Viton nedavno je u prodaju pustio čizme koje oponašaju žensku nogu. Cilj ovog modnog izdanja je stvaranje optičke iluzije, a osmišljene su tako da oponašaju žensku nogu na način da izgledaju kao crne cipele sa potpeticama i bijelim čarapama iznad zglobova.

Čizme je moguće kupiti u kratkim i dugim varijantama, ali kada je riječ o materijalu koji oponaša ljudsku kožu, dolazi u dvije boje.

Trenutna cijena ovih čizama na zvaničnoj web stranici Luj Vitona je 2.470 američkih dolara.

TikTokerica Isabele Alain, koju prati više od 1,4 miliona ljudi, podijelila je svoje oduševljenje ovim čizmama rekavši kako ih je željela od onog trenutka kada ih je vidjela na modnoj pisti.

Ali, njeni pratioci uglavnom nisu oduševljeni čizmama i većina smatra kako su preskupe.

"Volim ih, ali me tjera da kažem - 'čak i Luj Viton griješi'", "Ovo je najsmješnija stvar koju sam vidjela", "Platila si ovo?", "3000 dolara za to je ludo", "Nemam riječi", "Volim ovo", samo su neki od njih.

Čizme iz nove kolekcije Luj Viton samo su neke od neobičnih izdanja visoke mode u posljednjih nekoliko godina.

Brendovi Balenciaga i MSCHF takođe su obućom privukli pažnju na tržištu. Tako je Balenciaga prodavala baletanke namijenjene muškarcima po cijeni od 750 eura, dok je MSCHF na tržište izbacio crvene klaunovske čizme po cijeni oko 315 eura.

 

Izvor i foto:Analitika

Tekst objavila:Jasminka Mulić