Želite volumen i valove bez oštećivanja kose? Pronašli smo trik koji je osvojio društvene mreže

Ako imate dugu, tanku kosu, najnoviji trend oblikovanja kose koji osvaja društvene mreže će vas oduševiti.

TikTok fen frizura pružit će vašoj kosi volumen o kakvom sanjate i vrhove koji su savršeno oblikovani. Iako generacija Z voli uzimati zasluge za brojne beauty trendove koji se pojavljuju na TikToku, ovaj konkretni trik ima korijene još u ’90-ima. Takozvani bombshell look se vratio!

TikTok fen frizuru je iznenađujuće jednostavno kreirati, no bit će vam potrebno možda malo više vremena nego što ste na to naviknuti. Glavni alat koji će vam pomoći postići ovu frizuru je sada već pomalo retro, a voljele su ga naše mame i bake. Vrijeme je da se ponovo upoznate s čičak viklerima za kosu.

Kako pravilno koristiti čičak viklere?

Osušite kosu

Čičak vikleri najbolje djeluju na osušenoj kosi. Želite da vaša kosa ima malo topline kada pramenove počnete namatati na viklere jer će ona pomoći u kreiranju frizure. Nemojte zaboraviti nanijeti proizvod za zaštitu od topline te sprej za volumen na korijen kose prije sušenja. To će pridonijeti još boljem konačnom rezultatu.

Razdijelite kosu

Razdijelite kosu na minimalno tri dijela te pramen po pramen zasebno namotajte na viklere. Pramenovi koje namotate na viklere ne bi smjeli biti deblji od samog viklera. Uz to, poželjno je odvojiti srednji dio kose od dijelova kose s obje strane glave.

Pravilno namotajte čičak viklera

Opšte pravilo za TikTok fen frizuru je da pramenove kose namotate od lica. Pazite da svaki pramen kose nije širi od viklera koji koristite, a ako imate tanku kosu srednje dužine, odaberite viklere promjera dva centimetra. No, ako imate dugu kosu, možete odabrati i malo šire viklere. Što se tiče viklera s obje strane vaše glave, nema pravila. Imajte na umu da će vam za cijelu kosu vjerojatno trebati 12 do 14 viklera.

 

 Izvor i foto:Ljepota i zdravlje

Tekst objavila:Jasminka Mulić