Makron u dvodnevnoj posjeti Srbiji

Francuski predsjednik Emanuel Makron doputovaće danas u dvodnevnu posjetu Beogradu, tokom koje će mu domaćin biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da posjeta Makrona predstavlja potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje.

On je, kako prenosi Tanjug, na Instagram profilu napisao da je ovo prva posjeta predsjednika Francuske nakon skoro dvije decenije, i to u godini u kojoj obilježavaju 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Prema informacijama Službe predsjednika za saradnju s medijima, Makron će doputovati oko 15 sati.

Posle dočeka na Aerodromu "Nikola Tesla", oko 15 sati i 15 minuta uslijediće ceremonija otkrivanja ploče povodom početka radova na modernizaciji Aerodroma koju sprovodi kompanija "Vansi erports".

U 16 sati predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, nakon čega će uslijediti sastanak dva predsjednika.Vučić i Makron daće izjave za medije u 16 sati i 45 minuta.

Danas je planirana ceremonija polaganja vijenaca na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918, i na grob Milunke Savić u Aleji velikana.

Predviđeno je i polaganje vijenaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj i obraćanje predsjednika Srbije i Francuske.

Sjutra je zakazan je razgovor dvojice predsednika sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Izvor:MINA