Kapetan broda koji je učestvovao u tragičnom sudaru na Dunavu ponovo uhapšen

Kapetan broda Viking Sigin koji je učestvovao u sudaru sa turističkim brodom Sirena na Dunavu u kojem je poginulo 28 osoba, ponovo je uhapšen.

Kako su saopštili mađarski tužioci, kapetan je uhapšen zbog zabrinutosti da bi mogao da pokuša da pobjegne prije suđenja. Kapetana (64), identifikovanog samo kao Jurij C, budimpeštanski tužioci optužili su prošlog mjeseca za nemarno ugrožavanje saobraćaja na vodi, što je dovelo do kobne masovne katastrofe i 35 tačaka zbog propusta u pružanju pomoći.

Tužioci traže devetogodišnju zatvorsku kaznu, prenio je AP. Samo sedam od 33 turista iz Južne Koreje, koji su se nalazili na turističkom brodu Sirena, preživjelo je noćni sudar, u kojem su poginula i dva mađarska člana posade. Sudar se dogodio kod budimpeštanskog mosta Margit, u blizini zgrade parlamenta.

Tijelo jedne turistkinje iz Južne Koreje još nije pronađeno. Na odluku Peštanskog centralnog suda može da se uloži žalba. Kapetan je pušten iz pritvora nakon što je istraga nesreće okončana u oktobru, ali je morao da nosi elektronski uređaj za praćenje i nije mu bilo dozvoljeno da napusti prebivalište bez dozvole.Izvor:

AntenaM