Kosovo odgodilo rekonstrukciju Vlade Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je danas da je priča o rekonstrukciji Vlade Srbije prisutna već neko vrijeme, ali da je odložena zbog pitanja Kosova.

“Mislim da je ideja o rekonstrukciji bila prisutna neko vrijeme i da je odložena zbog pitanja pregovora, pitanja Kosova, međutim kada će se to desiti, to nije pitanje za mene, već za premijerku i prije svega predsjednika Srbije”, rekao je Dačić za Televiziju Prva.

Upitan da li strahuje za svoju funkciju, Dačić koji je i predsjednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da je njegova pozicija specifična jer je njegova stranka članica vladajuće koalicije.

“Koalicija i naš odnos sa Aleksandrom Vučićem dobro funkcioniše, a on će svakako najbolje odrediti ko od ministara koje su oni predložili treba da bude promijenjen i ukoliko neko ima iz naših redova”, rekao je Dačić.

On je dodao da je rekonstrukcija Vlade “uvijek pozitivna”, ali da u “suštini političkog bića” SPS nije sklona promjenama i prijevremenim izborima.

Dačić je govoreći o Kosovu rekao da očekuje da do kraja godine bude povučeno još priznanja nezavisnosti i da broj zemalja koje Kosovo priznaju kao državu bude manji od 100.

 

Izvor: CdM