Željko Vasić o današnjoj muzici: Izgledaju urbano, a prodaju lažne priče

Pop pjevač Željko Vasić, nimalo blagonaklono ne gleda na aktuelne trendove u muzici na našim prostorima. Kaže da su na cijeni muzičari koji nemaju znanje o muzici. On, pak, kaže da ostaje vječiti romantik te da će njegove pjesme uvijek biti u tom maniru.

Uskoro ćete objaviti singl “Večiti romantik”, u kojoj mjeri se naziv pjesme odnosi na vas?

“Nova pjesma mi ne izbija iz glave danima. Cio život mi je romantičan i ne mogu da ga zamislim bez romantike. Nisu mi potrebni posebni datumi da bih posvetio pažnju ženi”.

Kako vidite današnju muzičku scenu i sve popularniju fuziju narodnjaka i rep zvuka?

“Žao mi je što se muzika vratila u kameno doba i što neki polupismen svijet piše i priča neke svoje lažne i šuplje priče.Od muzike prave pomije koje pakuju u lijepe ambalaže sa mašnicama. Nose majice sa natpisima AC/DC, “Ramons” i drugih velikih muzičara i bendova, pa tom ambalažom hoće da maskiraju svoju nemuzikalnost. Malo staviš na sebe neke lance, izgledaš moderno i urbano, dereš se kao prase kad zaglavi nogu u oboru. Eto, to je današnja muzika”.

Imate dvoje djece, kako ih vaspitavate?

“Teško je danas vaspitavati djecu. Svuda oko nas su loši primjeri. Moja djeca su vaspitana da budu slobodna, da misle svojom glavom i da znaju da je znanje, koliko god da nije u trendu, jedna od stvari koju im niko ne može oduzeti! Moramo da shvatimo moderno doba u kojem žive i vjerujem da će neke nove generacije promijeniti svijet”.

 

Izvor: