Predstavljen šesti nastavak serijala Terminator

Glumac Arnold Švarceneger predstavio je u Las Vegasu zajedno s glumicom Lindom Hamilton šesti dio serijala o čuvenom robotu “Terminator: Dark Fate” (Terminator: Mračna sudbina) u kojem oboje igraju, 35 godina od prvog filma.

“Baš sam srećan, cijela ekipa je opet na okupu”, rekao je 71-godišnji glumac na skupu o filmskoj industriji.

Novi nastavak Terminatora treba da izađe u novembru 2019. godine, a mnogi u industriji filma u SAD to smatraju glavnim događajem za ovu godinu.

Film je režirao Tim Miler, ali u produkciji Džejmsa Kamerona, kreatora sage o Terminatoru koji je ušao u istoriju kinematografije.

U šestom dijelu Terminatora, Linda Hamilton koja sada ima 62 godine i dalje glumi Saru Konor, koja postaje šef pokreta otpora ljudi protiv robota.

Prvi dio tog akcionog i naučnofantastičnog filma snimljen je 1984. godine, po scenariju i u režiji Džejmsa Kamerona, kojem je to bio proboj među zvijezde.

Film, s Lindom Hamilton, Majklom Binom i Švarcenegerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubice iz budućnosti, bio je napravljen s malim budžetom i koštao je 6,4 miliona dolara, ali je širom svijeta zaradio 78 miliona dolara.

Švarcenegeru je to tada bila druga značajna uloga u karijeri poslije “Konana Varvarina” (1982).

Izvor: Cdm