Brena kaže da je porijeklom Crnogorka (video)

Lepa Brena, najveća muzička zvijezda Jugoslavije, nastupiće za Novu godinu u Petrovcu. Crna Gora je, tvrdi Brena, ove godine pokupila “kajmak estrade”, odnosno ugostila najpopularnija imena ex YU estrade koja će za u “najluđoj noći” uveseljavati publiku širom Crne Gore. Razlog tome je, kako kaže Brena, to što su Crnogorci najbolji domaćini.

Ističe da bi bila srećna kada bi njeni sinovi za žene uzeli Crnogorke jer je i sama porijeklom iz naše zemlje.

“Pošto ja po nekim navodima vodim porijeklo iz Crne Gore, za mene je to blizak prostor, a Crnogorke su lijepe i visoke i pametne, tako da, ako su moji sinovi srećni i zadovoljni, ja ću biti još srećnija”.

Pjevačica otkriva šta prvo pomisli kada se pomene naša zemlja.

“Viđi, to ti je završeno. Ja sam stara Jugoslovenka – Crna Gora je dio zemlje koju volim i koji mi je u srcu, u svim tadašnjim republikama, a sada državama sam odrastala. U njima sam napravila svoje najveće uspjehe tako da su one neodvojivi dio moje mentalne i geografske širine. U Crnoj Gori sam snimala i svoje filmove Hajde da se volimo. Koliko samo imam lijepih sjećanja i uspomena na taj period života, i to od Durmitora, preko Žabljaka, crnogorskog primorja, Lovćena, Svetog Stefana, Kotora, svih gradova u kojima sam snimala i nastupala, dijelila s ljudima jednu dobru i pozitivnu emociju. Prva turneja Lepe Brene i Slatkog Greha počela je u Crnoj Gori 1983. godine”, prisjetila se Brena.

Anegdota sa jednog snimanja u Crnoj Gori, ima posebno mjesto u njenoj karijeri.

“Snimala sam jednu scenu na motoru gdje sam dobila motor koji je bio isuviše jak i brz, i prvo sam malo probala da ga vozim, međutim, teško je voziti baš u štiklama. Snimali smo spot s njim i trebalo je da se mimoiđem s jednim velikim kamionom/šleperom u sceni. Dodavanje gasa i mimoilaženje bilo je tako da se umalo nisam zakucala. Počela sam prebrzo da vozim u startu i poslije toga sam odlučila da nikad neću sjedati više na motor jer znam da bi me ruka povukla da dodam gas i da bi me adrenalin odveo ko zna kuda, a nisam takav stručnjak za vožnju motora”.

 Ističe da je naš narod iskren.

“Volim Crnogorce jer su oduvek bili veseljaci, i oni koga vole – vole, koga ne vole – ne vole! Mislim da je ta iskrenost uvijek palila kod mene, tako da mi je posebno drago što ću se za Novu godinu družiti sa Crnogorcima, ali i svima iz regiona koji će doći te večeri. Znam da dolaze ljudi iz čitave bivše Jugoslavije, jer se kod mene nije promijenilo ništa, prije svega moj osjećaj za publiku i komunikaciju je nešto sa čime se rađaš”, tvrdi Brena.

Izvor:CdM