Knez: Pjesma Da i ja jednom otkrijem ljubav nastala u teškom periodu mog života(video)

Crnogorski pop-dens pjevač Nenad Knežević Knez je 1997. godine objavio svoj treći samostalni album “Automatic” za PGP RTS, a na njemu se našla pjesma “Da i ja jednom otkrijem ljubav”. Knez otkriva da iza ovog hita stoji velika tuga koja ga je zadesila u momentu kada ga je snimao.

 “Da i ja jednom otkrijem ljubav” mnogi zovu “Kad nekog ludo zavoliš”. Nastala je u periodu mojih emotivnih lomova, gdje sam proživljavao privatno tužne stvari. Tekst za tu pjesmu napisala je Marina Tucaković. Boga mi, poprilično smo se namučili oko njega dok nismo dobili finalnu verziju. Ali, isto tako sam se mučio i tražio muzičare koji će autentično locirati te dionice koje sam osmislio, u etno fazonu. I, pronašao sam ih u Makedoniji”, ispričao je Knez.

“U Skoplju u studiju “Enterprise” Valentina Skenderovskog snimili smo te etno instrumente. Tu je gajde i klarinet svirao čuveni Pece Atanasovski, čovjek koji je odsvirao čak i legendarnu pjesmu “Lipe cvatu”. Zatim je tu bio Medo Čun, pa Gazmen Beriša… sve u svemu, to je ekipa u tom momentu, najboljih makedonskih etno muzičara, koje sam pozvao da gostuju u ovoj pjesmi. A, podloga je vukla onako malo i na r’n’b, to je bio vrlo čudan spoj i Balkana, a opet i nekog svjetskog zvuka. I eto, na kraju, dobili smo pjesmu “Da i ja jednom otkrijem ljubav” na koju sam posebno ponosan i dan danas kad je čujem. Mnogo mi je drago što se i dalje emituje, i ljudi je vole. Zaista dobro prolazi na mojim nastupima”, rekao je poznati pjevač.

Izvor: Cdm