Kusturica priznaje da mu je Monika Beluči obogatila život

Saradnja sa italijanskom glumačkom divom i seks simbolom Monikom Beluči, reditelju Emiru Kusturici donijelo je brojne naslovne strane u regionu i svijetu. Njihov rad na filmu “Na mliječnom putu” ne prestaje da intrigira publiku i medije ni dvije godine nakon premijere. 

“Kada čovjek upozna Moniku Beluči, oplemeni svoj život ne samo vizuelnim efektima, već time što ona svoju predivnu ličnost koju posjeduje unese u samo prijateljstvo. Čini mi se da je ona prvi put učestvovala u nekom filmu “od glave do pete”, kao što je bio slučaj sa filmom “Na mliječnom putu”. Bila je u blatu, skrivala se ispod ovaca, skakala sa 20 metara visine, pila rakiju, jela domaću srpsku hranu, pričala srpski i ostala profesionalac do kraja”, izjavio je Kusta. 

On napominje da svoje filmove gleda samo kada ih promoviše.

“Filmove gledam isključivo u bioskopu u Drvengradu ili projekcije u Andrićgradu, i to tako što se ušunjam u posljednje redove, te niko ni ne primijeti da sam u sali. U popularne velike bioskope ne idem jer smatram da prikazuju filomove koji isključivo odgovaraju potrebama kapitalizma, čiji se kvalitet ne mjeri kroz kvalitet, već kroz punu blagajnu”, objasnio je Kusta.

 

Izvor: Pulsonline.rs