Ringo Star: Nismo planirali da Abbey Road bude posljednji album

Bubnjar legendarne grupe The Beatles Ringo Star, otkrio je da čuvena liverpulska četvorka nikada nije planirala da “Abbey Road“ bude njihov poslednji album.

Dugo se vjerovalo da je bend ušao u studio znajući da snimaju svoj posljednji album. Međutim, nedavno je istoričar, pisac i najugledniji poznavalac Beatlesa Mark Luison, otkrio audio snimak iz septembra 1969. na kojem se jasno čuje kako Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison planiraju novi album, podsjeća BBC.

Snimak je napravljen za bubnjara Ringa Stara, koji je opravdano odsustvovao sastanku jer je bio u bolnici zbog crijevnih tegoba.

Sam Ringo Star potvrdio je za BBC da su Beatles planirali da prave novu muziku tokom 70-ih.

“Snimili smo ‘Abbey Road‘ i mislili smo: ‘OK, ovo je zaista dobro‘, ali niko od nas nije rekao: ‘OK, ovo je posljednji put da sviramo zajedno‘. Niko to nije rekao, i nikada to nisam osjetio”, kaže Ringo.

Prisjeća se da bi nakon završetka snimanja albuma svako od njih otišao da radi šta god želi, sve dok ih Pol ne nazove i predloži im da uđu u studio i naprave još jedan.

“Tako da to nije bio kraj, jer je na kraju krajeva ljubav koju dobijate ljubav koju pružate. Tako da nikada nisam osjetio da je to (kraj benda) konačno”, objasnio je legendarni bubnjar.

Ringo je ipak uspio da na svom novom albumu “What‘s My Name“, na neki način ponovo okupi Betlese. Naime, zajedno sa Makartnijem snimio je nikada objavljenu pjesmu Džona Lenona “Grow Old With Me“.

Džon je snimio demo verziju 1980. na Bermudama (tzv. “Bermuda Tapes“), i Ringo je ih je tek nedavno dobio na CD-u, gdje ga jedna Lenonova rečenica natjerala da obradi njegovu pjesmu.

“Na samom početku snimka Džon kaže: ‘O, ovo zvuči kao dobra pjesma za Ričarda Starkija. Bila bi sjajna za tebe, Ringo – Oči mi se i dalje ispune suzama kad se toga sjetim”, kaže Ringo.

Album “Abbey Road“ se prošle nedjelje, poslije 50 godina, vratio na prvo mjesto britanske top liste, zahvaljujući luksuznom reizdanju povodom zlatnog jubileja.

Izvor: Cdm