Holivud uvodi nova pravila za snimanje seksi scena

Posljednjih pola godine u Holivudu se počelo ozbiljno pričati o problemu seksualnog zlostavljanja. Krenulo je s Harvijem Vajnstinom, a ispostavilo se da gotovo da nema glumice koja nije iskusila barem neprijatnost u svom poslu, dok su mnoge bile maltretirane i zlostavljane.

 

Zbog činjenice da se većina zlostavljanja događa na audicijama, poslovnim sastancima te snimanjima filmova, filmadžije su počele da kreiraju nova pravila za snimanje scena seksa kako bi se svi učesnici osjećali sigurno i prijatno.

Iako se i sada prilikom snimanja takvih scena koriste različite zaštite za intimne dijelove tijela, to će od sada postati obaveza. Predlaže se i da producenti zaposle “direktora intimnosti” na svakom setu na kojem će se snimati slične scene kako bi svi glumci i glumice tačno znali što mogu očekivati.

Na audicijama se više neće smjeti zahtijevati skidanje, a ako je to baš potrebno, mora se najaviti ranije te svaki kandidat smije sa sobom povesti osobu od povjerenja za podršku i kao svjedoka.

Na snimanjima se više neće smjeti razmjenjivati pljuvačka, a pri snimanju scena ljubljenja neće se smjeti koristiti jezik, osim ako je baš potrebno i ako su prethodno, u ugovoru, glumci i glumice na to pristali.

 

Izvor: 100naj.com