Katarina Sotirović se vratila muzici

Šarmantnu Katarinu Sotirović publika širom Srbije i Crne Gore pamti kao pjevačicu Koktel benda. “Minđuše”, “Grmi, seva”, “Snežna kraljica”, “Doza prejaka”, “Zločin”, “Daleko ti sreća”, neke su od pjesama koje je Katarina otpjevala za Koktel. Potom se osamostalila, snimila album “Devojka za udaju”, a nakon par godina u solo vodama, udala se za košarkaša Aleksandra Rašića kojem je rodila dvoje djece. 

Katarina je zbog udaje i majčinstva, nestala sa muzičke scene. Vraćala se tek povremeno, ali nije snimala. 

Pjevačica se prije skoro dvije godine razvela, i odlučila da se vrati pjevanju. Nedavno je sa članovima Koktel benda, koji sada nosi naziv Koktel Balkan, nastupila na festivalu Beovizija.

“Kada sam ja otišla iz Koktel benda oni su poslije mene imali dvije pjevačice Anu i Žanu. Međutim Žaninim odlaskom bend se rasformirao, odvojili su se Zoran i Bojan. Zoran je smatrao da on treba da zadrži sva prava na ime benda i zaštitio je ime Koktel bend. Međutim Bojan je, kada smo odlučili da se nekako vratimo u tu priču, i da nas na neki način ljudi prepoznaju, odlučio da to bude Koktel Balkan, po nazivu Bojanove firme koja se bavi organizacijom nastupa na području Srbije i Balkana. Ponovo smo se okupili, imamo bend koji će nas pratiti na svirkama, kao i ranije, ali ćemo se na javnim nastupima, intervjuima i sličnim događajima pojavljivati samo Bojan i ja. U planu su nam nastupi i da se vratimo u poziciju na kojoj smo ranije bili, da se bavimo muzikom, da ljudima pružimo malo više pop muzike. Želja nam je da našu generaciju malo obradujemo nekim pjesmama, jer oni danas nemaju puno pjesama da slušaju za svoju dušu”, ispiričla je Katarina.

 

Izvor: escserbia.com