Okupila se ekipa filma, ozvaničen povratak Žikine dinastije

Kultni filmski serijal “Lude godine”, poznatiji kao “Žikina dinastija”, poslije skoro 30 godina dobija nastavak.

Juče su se okupili reditelj, producent, direktor fotografije i glavni glumac Nikola Kojo, kako bi ozvaničili povratak ovog kultnog ostvarenja.

U planu je snimanje 11. filma franšize, koji će predstavljati nastavak, pod nazivom “Luda godina”.

U fokusu novog filma nalazi se Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo tumačiti Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dječaka, od kojih je jedan na pragu “ludih godina”, odnosno tinejdžer.

Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku, još od prvog dijela “Ludih godina”, snimljenog davne 1977. Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala “Došlo doba da se ljubav proba”, “Idi mi, dođi mi”, “Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi”, “Žikina dinastija”… Brojne reprize na domaćim televizijama i dalje bilježe visoku gledanost, što je za komisiju FCS bila jedna od preporuka.

Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na “Jutjubu” poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje.

Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU, svestrana autorka, ali i ćerka čovjeka koji je potpisao originalni scenario, Jovana Markovića.

“Njen scenario predstavlja osvježenje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici”, navodi se u saopštenju FCS.

Film “Luda godina” režiraće Milan Konjević.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić