Nije dočekao premijeru: Ovo je posljednja uloga Nebojše Glogovca

Svoju posljednju ulogu Nebojša Glogovac je odigrao u filmu “Južni vetar”, a Miloš Avramović, reditelj ovog ostvarenja, kaže da mu je žao što Glogovac nije doživio premijeru. 

Avramović navodi da je Glogovac sjajno odigrao lik vođe kriminalnog klana i da je saradnja sa njim bila pravo uživanje.

“Osjećaj da smo izgubili Nebojšu je strašan i nepodnošljiv. Prerano i tragično smo ostali bez divnog čovjeka i kolege. Žao mi je što neće biti sa nama na premijeri, gdje bi uživao u plodovima našeg zajedničkog rada. Pa, svaki dan, svaka uloga i svaki korak mogu da budu posljednji”, ispričao je Avramović i dodao da je još tokom pisanja scenarija znao da će Glogovac igrati bitnu ulogu u filmu. 

“Nisam u potpunosti bio zadovoljan kako je napisan lik glavnog negativca u filmu. Bio je na ivici da bude jednodimenzionalan i previše iritantan. Želio sam da tu ulogu odigra ozbiljan glumac koji bi mogao da joj da mesa, biografiju, psihologiju. Nebojša mi je, sa svim svojim kvalitetima, bio prvi izbor i lako smo se dogovorili”, objasnio je režiser filma “Južni vetar”.

“Imao je strašan glumački instinkt. Ako bi primijetio neki problem u sceni, samo bi me povukao u stranu i rekao jednu ili dvije riječi, koje su bile tačne i precizne. Nikada nije predlagao nešto što nije u interesu cjeline i krajnjeg rezultata. Nikad se nije gurao niti tražio višak prostora na štetu kolega, jer nije imao potrebe za tim. Jednostavno, bio je previše talentovan, da bi se time bavio. Posljednji put smo se čuli, čini mi se, početkom decembra prošle godine. Interesovao se kako su ispale neke scene, dokle smo stigli sa montažom i slično. Nebojša je bio sjajan tip. Duhovit, inteligentan, inspirativan”, zaključio je Avramović za Telegraf.

Premijera filma “Južni vetar” je zakazana za 14. novembar, a osim Glogovca, u filmu igraju Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Aleksandar Berček i drugi.

Podsjetimo, Glogovac je preminuo 9. februara 2018. nakon teške bolesti.

 

Izvor: