Danica Maksimović: Zbog politike sam žrtvovala sebe

Glumica Danica Maksimović gostovala je u jednoj emisiji u kojoj je govorila o svojoj poziciji na polju glume. Prisjetila se i kada je zbog politike izašla iz glume. 

“Ja sam izašla zbog politike iz pozorišta prije 20 godina, kad sam nosila repertoar i kad sam bila prvakinja pozorišta. Zbog politike sam žrtvovala sebe i izašla na ulicu i niko nije zaplakao osim sekretarice kad sam došla da uzmem svoju radnu knjižicu! Znači, toliko o tome”, rekla je Danica.

Osvrnula se i na činjenicu da je i sama penzioner, a da je to što prima kao mjesečnu naknadu- sramno. 

“Ja sam penzioner. Ne smijem da vam kažem, to je ponižavajuće kolika mi je penzija. Zašto nekome država da bude majka, a nekom maćeha? Zašto su bolje te moje kolege? Zašto bolje prolaze oni? Dobijaju i dalje tu nacionalnu penziju. Što mi ne možemo, koji smo na redu?”, bez ustručavanja je rekla Danica.

Nije se ustručavala da progovori i o kolegama koje su zarad sopstvene koristi ušle u političke vode.

“Evo, ove moje kolege koje su sad ušle u politiku, zašto se ne izbore za tako nešto? Oni uđu samo da bi sebe i uži krug porodice stavili negdje na pijadestal”, rekla je Danica i dodala da su mnogi za nju “pilići”.

“Zašto ništa niste uradili za našu stvar, zašto ste tu uopšte, samo zbog ličnog interesa?!” Daj samo da mene niko ne skloni sa mjijesta direktora, upravnika, sa pozicije… Meni je to tako jadno! Ja ako vredim i ako imam dar za ovaj posao koji radim 41 godinu, meni ne može niko to da oduzme. Ja sam igrala i pred Titom. Znate koliko je njih tu prošlo, što se tiče političara? Znate vi ko je sve prošao, pa sam ja još uvijek tu. Ja sam još uvijek aktuelna i u najboljoj formi da igram u 4 pozorišta 6 naslova. Dakle, oni svi dođu i prođu, a onaj ko vrijedi ostaje i traje”, rekla je Danica u “Jutarnjem programu” kod Jovane i Srđana.

 

Izvor: