Masimo: Muškarci treba malo više da slušaju žene

Iako je riječ o jednom od najboljih muških vokala na našim prostorima, Masimo je zvijezda koju zvjezdana prašina nije uspjela da promijeni.

Masimo Savić je u intervjuu za Naturala.hr iskreno govorio o ženi Eni, ćerki Mirni i njihovoj podršci.

Upravljaju li tvojim odlukama i potezima više razum ili emocije? I vrijedi li isti odgovor za segment privatnog života i segment muzike?

“Istovremeno sam emotivac i razuman tip. U meni skroz ok funkcioniše taj suživot. Takav mi je i horoskop. Kreativni Blizanac u znaku, organizirani Jarac u podznaku. Otvorene sam duše pa emocije možda propuštam prve, ali nakon toga na scenu stupa razum, koji se redovno oslanja i na procjene moje supruge Eni. Stoga, čak i ako se dogodi da zbog neke trenutne emotivne reakcije krenem u smjeru donošenja možda sumnjive odluke, ona će me podsjetiti da ako treba, prespavam pa donesem možda razumniju odluku”.

Jesi li intuitivan? I ako da, slušaš li taj unutarnji glas? Je li te ikad prevario ili baš suprotno – možda si ga u nekim situacijama ušutkao i kasnije zbog toga žalio?

“Intuiciju smatram izuzetno važnom i nikad me nije prevarila. Mišljenja sam da su žene te koje imaju intenzivniji instinkt pa je zato definišem kao onaj ženski dio u svakom muškarcu. Iskreno, bilo je situacija u kojima vlastitu intuiciju nisam poslušao i svaki put kad sam išao protiv nje, protiv tog osjećaja, to je rezultiralo davanjem povjerenja pogrešnim osobama i donošenjem pogrešnih odluka zbog kojih sam platio visoku cijenu. Ali mislim da sam već jako dugo, što se tiče instinkta, na istoj talasnoj dužini, potpuno usklađen s mojim psom Mangom. Osjećamo iste vibracije prema istim ljudima. I radujemo se onima koji šire dobru vibraciju”.

Šta ti je najvažnije u odnosu sa suprugom Eni i ćerkom Mirnom? Koja od njih dvije je veći kritičar, a koja ti češće „drži stranu“?

“Moje Eni i Mirnu slušam i znam da ako krenem u pogrešnom smjeru, one će me spasiti. Nijedna od njih nije ni žestoki kritičar, a ni ona koja uvijek drži stranu. Mislim da mi muškarci treba da malo više slušamo žene. Pogotovo zato što često, barem u našem društvu, nisu (dovoljno) glasne. Mislim da su žene jače u smislu podnošenja boli, hrabrije su na političkim barikadama, na barikadama dnevnih problema… Žene su mi vječna inspiracija. Znam da čine većinu moje publike i na tome sam im zahvalan”.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković