Nakon serije u pripremi mjuzikl The Queen’s Gambit

Serija iz naslova kompanije Netfliks prethodne godine zabilježila je sjajan uspjeh, a prema pisanju magazina Variety, u pripremi je mjuzikl na Brodveju. Level Forward otkupio je autorska prava na tekst Voltera Tevisa, po kome je snimljena i serija.

Prema riječima ljudi iz ove producentske kuće, privilegija je raditi pozorišni komad sa izvanrednim ansamblom. Gledaocima serije dopala se priča o prijateljstvu, koje umnogome pomaže junakinji Bet Harmon na putu ka uspjehu, a sada je na autorima mjuzikla da pokažu da su dorasli zadatku. Ova priča svakako zaslužuje dodatnu pažnju, usred borbe za rodnu i rasnu ravnopravnost, pa nas je ova vijest obradovala.

Za sada nije poznato više detalja u vezi sa premijerom, režijom i timom koji će iznijeti projekat.

Podsjećanja radi, seriju je samo u prvih mjesec dana odgledalo čak 62 miliona ljudi. Ovaj podatak propratile su i nagrade Zlatni globus za najbolju mini seriju i najbolju glumicu u istoj, koja je pripala Anji Tejlor-Džoj. Isti scenario viđen je i na nedavnoj dodjeli Nagrada po izboru kritike.

Okosnicu radnje čini stasavanje junakinje, koja se nesrećnom sudbinom zadesi u sirotištu, a usput spoznajemo pravu cijenu genijalnosti. Još kao mala, ona prepoznaje šahovski talenat, a vremenom postaje dama, koja uz povremenu upotrebu psihoaktivnih supstanci ruši predrasude da su muškarci bolji u ovoj aktivnosti koja smiruje živce.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković