Bibi Reksa razočarana: Album joj nije ni u 100 najprodavanijih(video)

Američka pjevačica albanskog porijekla Bibi Reksa razočarana je neuspjehom svog drugog albuma "Better Mistake", koji je objavljen 7. maja ove godine.

Ona se oglasila na Twitteru, potvrdivši da brojevi nisu dobri ni kada je riječ o prodaji, ni kada se radi o striming servisima.

Uprkos tome što na albumu gostuju velika imena, među kojima su Doža Ket, Taj Dola Sajn, Lil Uzi Vert i Rik Ros, "Better Mistake" se našao tek na 140. mestu Billboardove liste. Reksa je po tom pitanju bila vrlo otvorena.

"Ovo je uznemirujuće. Ali neću odustati. Karijeru sam gradila na neuspjesima i na tome što se nikada nisam uklapala. Neću stati. Još uvijek vjerujem u ovaj album. I dalje guram naprijed. Ljudi brzo odustaju od stvari. Tako nećeš pobijediti. Jedna stvar koju ću uvijek raditi - biću uvijek iskrena", napisala je Bibi.

Trenutno se na vrhu liste najprodavanijih albuma nalaze  "Weezer"  (Van Vizer), "My Savior" (Keri Andervud ), zatim album "The Marfa Tapes" koji potpisuju Džek Ingram, Miranda Lambert i Džon Rendal. Na petom mjestu je "Build A Problem" od DOdija, a potom slijede albumi Van Morisona, Harija Stajlsa i južnokorejskog benda BTS.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković