Siniša Pavić sprema TV seriju o novom Šurdi

Scenarista Siniša Pavić kaže da sprema novi projekat. Autor koji stoji iza uspjeha TV serija poput “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Pozorište u kući”, “Otpisani”, snimiće, kako je naveo, seriju o novom Šurdi, tj. junaku serije “Vruć vetar” kojeg je igrao Ljubiša Samrdžić.

Siniša se osvrnuo i na reprize “Boljeg života”:

“Pisac ne treba da objašnjava svoje djelo. To treba da rade drugi. U Hrvatskoj je neko objavio čitav esej o „Boljem životu“. Sjajnu analizu. Neki odgovori su u samom zanatu: jasno postavljena priča u prvoj epizodi. Sa dovoljno potencijala da se razvija i uvodi mnoštvo likova, od kojih svako ima svoju priču, jak motiv da uđe u onu osnovu, da niko ne bude u kadru ako nema razloga da bude tu, kao ni ona puška kod Čehova. Dinamika dramaturgije. To je ono što treba da se nauči prije nego što se uzme olovka u ruke, a onda sve ono što se ne može naučiti, pa se ne može ni objasniti, a nazivamo talentom, darom od roditelja, prirode ili Boga”, rekao je Pavić o gledanosti repriza kultne serije koja je rekordnu gledanost imala osamdesetih.

Pavić je otkrio i da piše scenario za novu seriju

“Ukratko: čovjek na pogrešnom mjestu. Nekakav novi Šurda. S tim što je Šurda tražio svoje mjesto ispitujući sebe samog za šta je sposoban i da li ima talenta. Ovaj novi se ne pita. Sticajem okolnosti doći će na mjestu gdje ne bi trebalo da bude, koje je iznad njegovih mogućnosti. Ali, on ga, za razliku od Šurde, prihvata. To je pravi junak našeg doba. A serija je priča o posljedicama tako formiranog čovjeka na njegove brižne, porodicu, prijatelje, na društvo i, konačno, njega samog”, rekao je Pavić.

izvor:cdm