Pomama u britanskim kladionicama: Kako li će se zvati mali princ?

Britanske kladioničare uhvatila je prava pomama klađenja na ime koje će ponijeti treće dijete, novoređeni sin vojvotkinje Kejt i princa Vilijama.

Favoriti su Artur, Albert i Filip.

Kako prenose londonski mediji, čini se da Britanci očekuju da prestolonasljednik i njegova supruga poštovati tradiciju i dati neka od imena iz kraljevske porodice.

Poznavaoci prilika iz kruga kraljevske porodice, međutim, tvrde da bi treće dijete, drugi sin vojvotkinje Kejt mogao dobiti ime po nekom sa majčine strane.

Mali Džordž Luis Aleksandar dobio je ime u čast šestorice bivših britanskih kraljeva, a Šarlot Elizabet Dajana nazvana je po svojoj babi i prababi.

Stručnjaci kažu kako tradicija igra veliku ulogu u životu kraljevske porodice, pa čak i u 21. vijeku.

BBC, pak, prenosi da uprkos tome, ne postoji strogo određen protokol kojeg bi se prinčevski par morao pridržavati pri izboru imena djeteta.

Inače, mediji podsjećaju da su kladionice 2011. godine predvidjele da će sin prvijenac dobiti ime Džordž, ali su omanule kada je riječ o imenu koje je ponela ćerka Šarlot s obzirom na to da je tada favorit među imenima za novoređenu princezu bilo Alis.

Najpopularnija imena za dječake u Britaniji u ovoj godini su Lijam, Noa, Logan i Oliver.

izvor:cdm