Ognjen Janković: "Zlatni dečko" priča o prokletstvu talenta

BEOGRAD - Pred premijeru filma ima mnogo nestrpljenja, straha i očekivanja, ali prije svega ima nepretencioznosti. Mislim da je to osnova da bismo ostali normalni i nešto uradili, naveo je Ognjen Janković, reditelj filma "Zlatni dečko", čija će beogradska premijera biti održana sutra veče.

Prema njegovim riječima, veoma je važno što je autorska i glumačka ekipa filma dala svoj maksimum i "otišla preko budžetskih, intelektualnih i energetskih okvira".

Janković je rekao da, kada je s Aleksom i Vukom Ršumovićem počeo da priprema priču "i skuplja parčiće budućeg 'Zlatnog dečka'", to za njega predstavljalo proces u kojem je iznova mnogo naučio.

"Negdje je to priča mog života, da svaki novi projekat i situacija u kojoj se nalazim budu nešto novo za mene i neka vrsta učenja", rekao je Janković.

Reditelj je rekao da je intenzivan rad na scenariju za "Zlatnog dečka" počeo prije dvije godine prikupljanjem i modifikovanjem različitih istinitih priča iz svijeta fudbala, koje bi ispričale priču o "prokletstvu talenta."

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković