Gibonni, Bajaga i Dr Nele Karajlić zvijezde HYPE festival

Novi muzički festival HYPE u Herceg Novom, tačnije u parku Igalo, biće održan od 19. do 21. avgusta, a kako u saopštenju navode organizatori, u gradu sunca, mora i dobrog provoda, na bini HYPE-a trodnevni lineup predvode Gibonni, "Bajaga i instruktori" i Dr Nele Karajlić.

Prvi dan festivala ljubitelji dobrog roka imaće priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima "Bos ili hadžija" i "Nedjelja kad je otišo Hase". Društvo Neletu će praviti pank bendovi "Hladno pivo" i "Brkovi", koji će se potruditi da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum.

"Drugo veče festivala počeće nastupom legendarnog splitskog rep-rok benda TBF i njihovim 'Veseljkom'. Logičan slijed događaja je nastup domaće, bokeljske rep grupe 'Who See', kako bi provjerili gdje se kupaš i školjke skupljaš. Za savršeni završetak večeri potrudiće se jedan od najpopularnijih bendova regiona - 'Bajaga i instruktori'", navode organizatori HYPE festivala.

Dalje se u saopštenju navodi da će zadnje večeri festivala nastupiti dubrovačka senzacija bend "Silente", a na binu će poslije njih legende alternativne pop-rok scene - "Urban & 4", koje će zasigurno zagrijati atmosferu za finale prvog HYPE festivala, kada se očekuje nastup Zlatana Stipišića Gibonnija. Omiljeni mediteranski izvođač se nakon dugo vremena vraća u Herceg Novi da publiku razgali pjesmama "Libar", "Posoljeni zrak" i "Lažu fotografije"…

Za trodnevni provod na HYPE festivalu u srcu Bokokotorskog zaliva paketi ulaznica se mogu kupiti na Gigstix sajtu (www.gigstix.com) i to po promotivnoj cijeni od 40 evra koja traje do isteka zaliha. Sve novine i dodatne informacije zainteresovani mogu pronaći na Instagram (@hype.hercegnovi) i Facebook (fb.me/hype.hercegnovi) nalozima festivala, kao i na sajtu festivala www.thehype.me.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković