Predstavljen projekat za film o najvećem izumitelju Nikoli Tesli

Glumac Miloš Biković stigao je na Kanski festival kako bi predstavio projekat na kojem tek treba da počne da radi.

Naime, juče je bio veliki dan za srpsku kinematografiju kada je predstavljen projekat za film o Nikoli Tesli. Kako se radi o srpsko-ruskoj saradnji, bio je prisutan i sam Biković.

Uloga najvećeg srpskog naučnika dodijeljena je Bikoviću koji je sa velikim oduševljenjem, ali i strepnjom prihvatio ovaj projekat. 

U cilju da opravda očekivanja i pomjeri granice, za potrebe ove naučne fantastike, glumac je već počeo sa radom na scenariju, a cio film biće na engleskom jeziku.

On je objasnio za Tanjug da će to biti film o Nikoli Tesli kao superheroju, u žanru naučne fantastike, a ne biografski film o velikom naučniku.

“Ono što nas interesuje je naučna fantastika koju je Tesla imao u svojoj glavi i koja je bila veoma realna za njega, ali ne i za sijvet. Vrlo nam je zanimljiva pozicija čovjeka koji tvrdi da može cio svijet da opskrbi energijom i bežičnim prenosom informacija. On je predvidio i internet i punjače bez kabla, besplatnu energiju za sve. Takve njegove teorije su nešto sa čim želimo da se igramo u filmu i da napravimo naučno-fantastični spektakl zasnovan na realnim činjenicama”, objasnio je glumac.

 

Izvor: Cdm