Dafer Jusef najavio novi album

Tunižanski vorld mjuzik izvođač Dafer Jusef objaviće 27. januara 2023. godine novi album "Streets of Minarets", kog je najavio singl "Ondes of Chakras", najavio je promoter Anteprima prodakšns.

"Album se u prvom redu bavi putovanjem. Poslije putovanja na četiri strane svijeta, u potrazi za novim zvukom, ovdje pjevam drugačije i koristim glasovne efekte uz koje sam odrastao. Pogotovo zvučni efekat megafona kojim se pozivana molitvu", naveo je Jusef.

Prema njegovim riječima, album je i putovanje od djetinjstva, preko obožavanja velikih muzičkih učitelja poput džezera Majlsa Dejvisa i Herbija Henkoka do onoga što je danas kao muzičar, koji je "u neprekidnom kretanju i izbjegavanju da bude označen kao kič ili egzotika".

Kompozitor, pjevač i majstor drevnog instrumenta ud Jusuf je na novom albumu, nasljedniku "Sounds of Mirrors" (2018), radio naporno pet godina, a gosti su mu svjetski cijenjeni muzičari klavirista Henkok, basisti Markus Miler i Dejv Holand, bubnjar Vini Kolajuta, trubač Ambroz Akinmusir, indijski flautista Rakeš Čaurasija i drugi.

Jusef je krajem oktobra nastupio u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u okviru NOMUS festivala.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković