Oborio ginisov rekord - Ovo je najpopularniji muzičar na svijetu(video)

The Weekend je oborio Guinnesov rekord i postao najpopularniji glazbenik na svijetu.

Nedavno je postao prvi izvođač koji je dosegnuo 100 milion slušanja mjesečno na Spotifyu. Navode kako "niko drugi nije ni blizu pjevačevog uspjeha u streamingu". Naime, 33-godišnji muzičar postavio je dva svjetska rekorda - pjevač je koji mjesečno ima najviše slušaoca na Spotifyu i prvi umjetnik ikad koji je došao do 100 miliona slušaoca mjesečno na Spotifyu.

Inače, Weekndova pjesma iz 2020. Blinding Lights je najslušanija pjesma na Spotifyu svih vremena, s više od 3.47 milijardi slušanja, prenosi CBS News. Muzičar je početkom 2020. godine objavio spot za ovu pjesmu, a do sada je na YouTubeu pregledan više od 691 milijuna puta. Samo dva mjeseca nakon što je pjesma izašla bila je u top 100 pjesama Billboardove ljestvice.

Njegova pjesma Starboy također je jedna od najslušanijih pjesama svih vremena na Spotifyu.

Ko je The Weeknd?

The Weeknd, pravog imena Abel Makkonen Tesfaye, kanadski je pjevač, tekstopisac i producent. Svoju karijeru započeo je 2008. godine.

 Godine 2013. objavio je svoj prvi studijski album Kiss Land. Njegov drugi album, Beauty Behind the Madness, postao je njegov prvi broj jedan album na Billboard 200 ljestvici.

  1. izdao je treći album Starboy, koji je objavio istovremeno s izdavanjem singla Starboy, koji je takođe dostigao broj jedan na Billboard Hot 100. 2020. objavio je četvrti studijski album After Hours.

Inače, The Weeknd je početkom 2021. godine nastupio na Super Bowlu. Uz pratnju plesača izveo je niz svojih uspješnih pjesama, među kojima je bila i a Blinding Lights. Ovaj pjevač nije želio da mu organizatori Super Bowla plate za njegov nastup te je sam uložio nevjerovatnih sedam miliona američkih dolara u 13 minuta svog performansa.

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković