Dragan Mićanović uprkos razvodu nije odustao od ljubavi

Istaknuti dramski umjetnik Dragan Mićanović otkrio je da nikada nije požalio što je odabrao glumu za profesiju. Iako mu je otac doktor, a majka profesorka, on se odlučio za karijeru u glumi i već decenijama je jedan od omiljenih glumaca u Srbiji i Crnoj Gori gdje igra u Crnogorskom narodno pozorištu. Ne govori o ljubavi, ali ističe da uprkos ravodu od Ane Sofrenović, nije izgubio vjeru u ljubav.

“Svoj posao zaista volim i nijednog trenutka se nisam pokajao što sam ga odabrao. Ili je on birao mene. Pitanje je ko je tu koga birao. Ne vjerujem da bih bio dobar ljekar, mislim da nemam dara za to, medicina je težak i komplikovan posao i nadasve zaslužuje moje veliko divljenje i poštovanje. Mada, odrastao sam pored oca ljekara i pričalo se da bi trebalo da ga naslijedim, ali gluma me je našla i otkad sam upisao akademiju, više nikad nisam pomislio kakav bih bio u bilo čemu drugom”, kaže Dragan.

Iz braka sa koleginicom Anom Sofrenović, o koje se prije par godina razveo, ima dvije ćerke. Uprkos ljubavnom krahu, njih dvoje sjajno funkcionišu upravo zbog nasljednica.

O razvodu ne želi da govori, ali ističe da ga to ne sprečava da traži sreću u ljubavi.

“Daleko bilo, ne. Nadam se da niko neće tako nešto pomisliti. Opet, sve i da se to desi, stvarno ne umijem da odgovaram na takva pitanja. Nedavno me je novinarka pitala, vezano za Svetog Savu, da li sam religiozan, i baš sam se zbunio. Morao sam da joj kažem da je u redu da ona postavi to pitanje, ali da ja tu temu smatram isuviše intimnom, da je to isto kao da me je pitala jesam li gej ili strejt, koje sam nacionalnosti. Ja to nikad nikog ne pitam. Naravno, novinari mogu da pitaju šta god žele, ali moje je pravo da o nekim stvarima mogu i volim da govorim, dok intimu ne želim da dijelim”, ističe poznati glumac.

izvor:cdm