Eksel Rouz otkriva strahote koje je pretrpio u mladosti

Kontroverzni roker Eksl Rouz, frontmen Guns N’ Roses, poznat je po neobuzdanom ponašanju, tučama, tužbama, ali i odličnom vokalu. Njegov apetit za destrukcijom i opasnim ponašanjem ima korijene u divljoj i problematičnoj mladosti i djetinjstvu.

Kako kaže Eksl, živi kako i pjeva, a iza sebe ostavlja niz uništenih hotelskih soba, napuštenih žena i divljih koncerata. Bio je i problematičan kao tinejdžer, pričaju oni koji su ga tada poznavali, a bio je i veoma inteligentan, ali u isto vrijeme i očajan učenik.

Padao je razrede i ponavljao ispite. Kada bi se malo potrudio uvijek bi bio u top tri odsto učenika po rezultatima. Svaki put kada bi pao razred ili izletio iz škole počeo bi, kaže u polu-šali, da smišlja sopstveni program.

“Morao sam da čitam knjige, pjevam pjesme i crtam slike stvari koje me uopšte ne zanimaju. Kada sam na kraju skroz napustio školu napokon sam imao priliku da se bavim temama koje mene zanimaju, to je bila kao neka Ekslova škola”, rekao je prontmen Guns N’Roses o svom školovanju.

Muzikom je morao da se bavi tako da njegov očuh za to ne sazna, jer mu je vjera branila (bio je pentekostalni sveštenik) da se u kući sluša glasna muzika.

“Prijatelji bi me pozvali i puštali mi hitove preko telefona, a ja bi se pravio da razgovaramo”, kaže Eksl o tome kako je pratio rok scenu kao klinac.

On i njegovi prijatelji su, kaže pjevač, neprestano bili u nevolji. Redovno su se “sastajali” i s policijom, a na tu temu je u njegovom rodnom Lafajetu u Indiani sačuvano mnogo pisanih dokaza.

“Mjesece sam proveo u zatvoru zbog različitih s**nja, onda sam shvatio da ako se ne priberem da ću život provesti iza rešetaka. U Lafajetu su nas policajci mrzjeli. Dizali su tužbe čak i kada bi frajer s kojim sam se potukao rekao da ne želi da me vodi na sud”, rekao je Ekls u jednom intervjuu.

Čak do svoje 17. godine života vjerovao je da mu je očuh biološki otac, a istinu je shvatio kada je kod kuće pronašao dokumenta u kojima piše drugačije. Onda je promijenio ime iz Vilijam Brus Bejli u Vilijam Brus Rouz Džunior.

Međutim i biološki otac i očuh, kako je rekao, bili su čudovišta. Njegova majka je imala samo 16 godina kada je ostala trudna, a nakon razvoda Eksla , koji je tada imao dvije godine, oteo je otac.

Kada je odrastao Eksl se podvrgnuo kontroverznoj regresijskoj terapiji kroz koju osoba može da se prisjeti bivših života, ali i sjećanja iz ranog djetinjstva.

“Sjećam se otmice, igle i groznih trenutaka. Tata me je seksualno zlostavljao, a bio je grozan i prema mami. Zato i imam tako s****n odnos sa ženama i seks povezujem s moći”, rekao je jednom iskreno.

Dodaje i da njegov odnos sa majkom nije bio ništa zdraviji. Bio je, kaže, oduvijek svjestan da je bio neželjeno dijete, a kada je u njihov život ušao očuh, mama je baš uvijek stavljala njega ispred sina.

“Gledala je kako me otac mlati i nikada nije stala na moju stranu. Moj očuh je najopasnije stvorenje na svijetu”, rekao je Rouz o svom očuhu koji je ujedno i otac njegove polusestre Ejmi Bejli koja je godinama vodila fan klub benda i putovala s njima.

“Nije nam dao da gledamo scene ljubljenja ili seksa, bilo smo toliko indoktrinirani da smo upozoravali jedno drugo ako ne bi na vrijeme okrenuli glavu od televizora. Ejmi i mene tukao je čim bi se ukazala prilika”, rekao je poznati pevač koji je vjerovatno jedino sa sestrom, kada je riječ o ženama u njegovom životu, imao normalan odnos.

Za veliki dio svojih problema Rouz okrivljuje pranje mozga koje je doživio kao tinejdžer. Zbog toga, navodi, ne poštuje religiju iako i sam u nešto vjeruje. Iako mu je zbog trauma dijagnostikovana manična-depresija i propisana terapija, Rouz je odbijao da se leči. Tada se okrenuo “prirodnim” ljekovima i regresoterapiji preko koje se, kaže, sjetio ne samo zlostavljanja od strane biološkog oca već i prošlih života.

Izvor:Cdm