Film Ivana Salatića na festivalu u Veneciji

Dugometražni igrani film “Ti imaš noć” scenariste i reditelja Ivana Salatića imaće svjetsku premijeru na 75. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru selekcije 33. Nedjelje kritike.

“Ti imaš noć“ započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je voljela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi. Noć koja može promijeniti sve.

Uloge tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Ivan Salatić, rođen je 1982. godine u Dubrovniku, odrastao je u Herceg Novom. Režirao je nekoliko kratkih filmova koji su prikazani na filmskim festivalima u Veneciji, Torinu, Sarajevu, i drugima.

Završio je višu likovnu školu u Beogradu, filmsku režiju na FDU Cetinje, i magistrirao na HFBK, Hamburg. “Ti imaš noć” je njegov prvi dugometražni igrani film, a Ivan je 2015. sa kratkim filmom “Dvorišta” takođe učestvovao na festivalu u Veneciji u okviru selekcije Orizzonti.

Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski ispred kuće Meander Film iz Crne Gore, dok je koproducent Non-Aligned Films iz Srbije.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

Filmski festival u Veneciji održava se od 29.08. do 8.09. 2018.

Izvor:Cdm