2cellos: Luka našao porodični mir, Stjepan želi da luduje

Čini se da osim talenta i strasti prema muzici, Luka Šulić i Stjepan Hauser, nemaju mnogo toga zajedničkog.

Članovi sastava 2cellos privatno su dosta različiti, ali to ih ne sprečava da se na sceni savršeno razumiji.

Luka se prije tačno godinu dana oženio Tamarom Zagoranski, s kojom je dugo bio u vezi, a u novembru su dobili sina Vala. Stjepan je stavio tačku na dugu ljubavnu priču sa pjevačicom Jelenom Rozgom, koja je izazivala veliku medijsku pažnju.

“Obojica imamo instinkt za muziku, a kad se udružimo, osjećamo šta će onaj drugi uraditi. Poslije tolikih godina sviranja do te mjere smo sinhronizovani da među nama nema iznenađenja. Mimo scene, odlično se razumijem sa svakom zgodnom djevojkom. U stvari, najvažnije je da se sam sa sobom razumiješ”, ističe Stjepan.

S druge strane, Luka uživa u ulozi oca.

“Dok čekaš i ne slutiš koliko si slobodan, a kad se beba rodi, shvatiš šta je najveća obaveza na svijetu, najveća odgovornost, ali i najveća sreća”, kaže Luka.

Dok je Tamara bila u drugom stanju, on je na svom Instagram profilu objavljivao fotografije na kojima „svira bebi“, a to čini i sada.

“Val veoma dobro reaguje na muziku, a ja se nadam da je od mene naslijedio talenat”, kaže ponosni tata, koji je od kad se Val rodio sve obaveze, osim onih striktno vezanih za nastupe, sveo na minimum. Čim završe koncerte, žuri u Sloveniju, gdje je baza porodice Šulić.

Njegov kolega Stjepan sada kaže da među njima ne postoje trzavice te da ako ih želi, savjetuje mu da ih traži kod supruge.

“Toga više nema. Neka Luka to sad obavlja kod kuće sa ženom. On je uvijek želio da ima svoj mir i porodicu. Svih ovih sedam godina “ludila” to mu je najviše nedostajalo. Ja nisam planirao da se smirim, već jurim dalje”, kaže Hauser.

Budući da ostavljaju utisak ljudi koji su uspjeli da u svojim životima savršeno slože sve kockice, zanimljivo je čuti o čemu njih dvojica maštaju. Luka kaže da nema savršenih života, a Stjepan dodaje da je to iluzija, te da za mnoge mislimo da imaju upravo takav život, a zapravo su daleko od njega. Srećom, oni ne spadaju u tu kategoriju, pa zato Stjepan baš ništa ne bi mijenjao, jer je zadovoljan smerom u kom ide, a Luka kaže:

“Porodica je nešto čemu sam uvijek stremio i sada, kada je imam, potpuno sam siguran da je to jedino istinski vrijedno. Sve ostalo može da bude iluzija, kao što je Stjepan rekao”.

Izvor:Cdm